Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zapomenuté heslo.

Na Vaši e-mailovou adresu byly úspěšně odeslány přihlašovací údaje.

Základní pravidla nošení opasků

To, jak správně změřit a vybrat délku opasku, jsme již popsali v tomto blogu, ale pokud máte stále pochybnosti o výběru správného opasku, možná právě tenhle článek vám pomůže se rozhodnout. V případě dámské módy je volba opasků o něco volnější díky širšímu sortimentu oblečení, které se neustále mění, zatímco páni z větší části podléhají klasickým konzervativním pravidlům.

Opasek jako praktický módní doplněk

Z praktického hlediska je opasek tím nejvhodnějším doplňkem, který je cenově dostupný a častokrát dodává outfitu ten správný šmrnc. U mužů je zpravidla opasek už více nezbytností než doplňkem, proto muži často volí univerzální opasky, které se hodí k jakýmkoli kalhotám. Nicméně, i muži musí následovat určitá pravidla. Například klasické opasky nebo opasky s plnou přezkou v džínách jsou velké NE. Ať už vypadají vaše džíny jakkoli elegantně, tenký pásek v něm nikdy dobře vypadat nebude, proto raději vsaďte na džínový opasek o šířce 4 cm.

Soulad je základ

To, že šířke opasku je třeba přizpůsobovat typ kalhot, už víme. Věděli jste však, že pro pánské opasky je základem soulad s ostatními doplňky? Pokud si chcete obléci elegantní kalhoty a máte po ruce koňakový opasek, měli byste kromě bot sladit i zbytek doplňků. Těmito doplňky mohou být pánské tašky, ramínka hodinek, a podobně. Totéž nepsané pravidlo platí i pro dámy. V případě, že nevlastníte doplňky stejné barvy jako opasek, je dobré sladit alespoň boty. Pokud jste člověk, co si potrpí na módu, můžete zajít ještě o krok dál a dát si pozor na barevné a materiálové sladění přezky. Můžete ji sladit s knoflíky na košili nebo se sponou na kravatě.

Správná délka je polovinou úspěchu

Než si opasek koupíte, ujistěte se, že není ani příliš krátký, ani příliš dlouhý. V obou případech to může zkazit celkový dojem z outfitu. Opasek by měl být zapnutý na střední dírce tak, neodevstával, ani aby se neztrácel. Taková zásada je však užitečná zejména při elegantních opascích a ztrácí svou praktičnost při riflových páscích, kdy je více dírek užitečných při nárůstu nebo úbytku hmotnosti, neboť takové opasky nosíme většinou každý den.

Kvalita nad kvantitu

I když pro nás jako koženou galanterii je neobjektivní tvrdit, že je lepší investovat do kožených opasků jako do koženkových nebo textilních, ale na tomto tvrzení trváme nejen jako obchodníci, ale i jako spotřebitelé. Častěji než by si mnozí přáli se stává, že v obchodních sítích si koupíte drahý značkový opasek v domnění, že vyšší cena se automaticky rovná vyšší kvalitě. Bohužel, ne vždy. Kvalitní kožený pásek poznáte velmi snadno podle toho, jak se chová při ohýbání v dírkách. Pokud je opasek opravdu 100% kožený, nepraskne. Proto si třeba dávat pozor na v dnešní době velmi vágní označení "kožený opasek", protože i pásek, který je kožený pouze ze spodní části se může pyšnit tímto označením.

Na našem eshopu najdete pouze 100% kožené opasky vhodné na jakoukoliv příležitost. Pánové, pokud hledáte opasek do obleku, můžete si prohlédnout nabídku opasků s plnou přezkou, v případě, že hledáte jednoduchý elegantní opasek, pohrabte se v sekcí "klasické opasky" a, nakonec, pokud sháníte opasek, který by vás doprovázel každodenním životem, zkuste riflové opasky . Pro dámy máme oddělenou kategorii, ve kterých najdou opasky od nejužších až po ty nejširší.