Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zapomenuté heslo.

Na Vaši e-mailovou adresu byly úspěšně odeslány přihlašovací údaje.

Hlavolam zvaný ''správná velikost opasku''

To, že jsem nazvala výběr délky opasku hlavolamem, vůbec není nadsázka, věřte mi. Pokud jste již někdy zkoušeli gúglit univerzální návod, je více než pravděpodobné, že jste po přečtení všech návodů zůstaly ještě více zmatení než předtím.

V první řadě je nutné říci, že univerzální návod v skutku neexistuje. Každý eshop, značka nebo jejich výrobci si stanoví vlastní podmínky, za jakých je možné určit správnou délku opasku. Toto nepříliš praktické řešení způsobuje bolehlav zákazníkům, jakož i mnoho výměnných balíků. Také proto jsme se rozhodli objasnit všem návštěvníkům eshopu Mercucio, jak správně změřit obvod opasku, abychom ke spokojenosti s kvalitou a designem mohli přidat i spokojenost s délkou opasku.

opasky mercucio

Základní chybu, kterou zákazníci dělají je, že měří CELOU délku pásku, a proto se často stává, že objednávají zbytečně dlouhý opasek, popřípadě se často informují na délky větší než 120 cm, přičemž jejich skutečná délka je mnohem kratší. Pokud máte starý pásek, jeho přesná délka je vždy napsána na zadní straně pásu. Samozřejmě, může se stát, že tam napsaný není, popřípadě je od jiného výrobce, který uvádí jiný typ délky nebo se časem setře a není už čitelná. V takovém případě je možné provést měření na starém opasku. Návod si můžete prohlédnout na obrázcích níže.

opasky mercucio

1. Prvním krokem k úspěšnému měření opasku je začít měřit od poslední dírky. Mnoho eshopů ať už českých nebo zahraničních používá vzorec měření od střední dírky, ovšem existují opasky, které mají sudý počet dírek, proto není možné u nich tento vzorec aplikovat.

opasky mercucio

2. Dalším a zároveň posledním krokem je druhá strana měření. V případě opasků Mercucio se délka pásku měří po konec pásu, tzn. začátek přezky. Pokud by byl pásek o něco delší / kratší, než v nabízených délkách, hodnotu zaokrouhlete a zvolte nejbližší variantu.

Co když nemám starý opasek ....

Může se stát, že jste svůj starý pásek ztratili nebo žádný opasek nevlastníte, a tak nemáte jak určit správnou délku. Nezoufejte, protože máme řešení i pro takové případy. Tentokrát postačí jen krejčovský metr a Vaše boky. Nezapomínejte, že metr je třeba umístit přesně na místo, na kterém budete nosit opasek. Pro nejpřesnější výsledek je dobré si obléknout kalhoty, ve kterých plánujete nosit opasek, jelikož i tloušťka látky může vašim stranám přidat pár centimetrů. Finálním krokem pro získání správné délky je zaokrouhlit délku, kterou naměříte. Takže, dámy, je-li velikost vašich boků například 93 cm, určitě si vyberte pásek o délce 95 cm. Tehdy vám sedne perfektně!