Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zapomenuté heslo.

Na Vaši e-mailovou adresu byly úspěšně odeslány přihlašovací údaje.

Kolik opasků by měl člověk vlastnit?

Opasky jsou nedílnou součástí šatníku každého jednoho člověka od nejobyčejnějších lidí až po nejznámější osobnosti. Tímto článkem bychom chtěli poradit nerozhodným lidem, kteří řeší dilema, a to, kolik opasků by asi měli vlastnit. Samozřejmě, konečné rozhodnutí je na vás, ale pokud se necháte inspirovat našimi dlouholetými zkušenostmi, budeme jen rádi.

Kožené pásky vs umělé pásky

V první řadě je třeba poznamenat, že když napíšeme, že je lepší zaplatit o něco více za opasek vyrobený z pravé kůže, neříkáme to jen proto, že jsme firma zabývající se prodejem kožené galanterie. Říkáme to zejména z let našich vlastních zkušeností, jakož i ze zkušeností zákazníků, kteří ve značné většině potvrdí, že kožené pásky jsou mnohem výhodnější investicí. Zatímco umělé pásky po roce popraskají a povrchový materiál se oloupe, kvalitní kožené opasky přežijí i kalhoty. Pokud se trefíte do dobrého modelu, můžete jej dokonce nosit i jako univerzální doplněk k elegantnímu nebo i každodennímu outfitu.

Každodenní pásky

Zde se již dostáváme k části, na kterou jste jistě byli všichni zvědaví. Kolik opasků je tedy dobré mít ve skříni? Odpověď zní - kolik jen chcete. V každém případě by však každý z nás měl vlastnit alespoň jeden pásek, a to takový, který budete moci nosit ke svým oblíbeným džínám. Muži najdou tento typ opasků na našem eshopu pod názvem džínové pásky. Pánské kožené opasky jsou po peněženkách nejpopulárnějším typem doplňku. V nabídce naleznete například pásky s lesklou přezkou, které jsou považovány za o něco elegantnější nebo s matnou přezkou, což je zas decentnější řešení, pokud to nechcete s elegancí přehánět. Dalším faktorem, který rozhoduje při výběru tohoto důležitého doplňku je jistě barva těla opasku. Nakonec budete určitě zvažovat, zda si vybrat hladký nebo prošitý pásek. Zde je třeba říci, že prošití opasků je kvalitní a nepárá se ani při každodenním nošení. Ať už si však vyberete jakýkoli opasek, dbejte na to, abyste si jej každý den oblékali s radostí.

Nezapomínáme ani na opasky dámské, které také naleznete v nabídce, dokonce i ve více barevných variacích. Výhodou ženské módy je to, že je mnohem flexibilnější, než ta mužská, takže pokud si žena zvolí tenký pásek, může jej nosit i ke každodenním džínám. Právě proto u žen již není řeč o tom, kolik stylů pásků je dobré mít, jak spíše o tom, kolik barev je dobré vlastnit. Tak, jak jsme zmiňovali u pánů, i dámy by měly mít alespoň jeden univerzální pásek na každý den, nejlépe takový, který je sladěný s oblíbeným outfitem. Pokud si však zvolíte hrubší opasek do džínů (4cm), je určitě dobré mít po ruce i pásek tenčí (například 2 cm – 3 cm), který by šel spíše s elegantnějším stylem oblečení. Dobrou volbou pro tenké dámské opasky je jistě koňaková barva, která bude vždy křičet „kožený“.

Oblekové pásky

Nesmíme zapomínat, že i přes pandemii se mohou vyskytnout nějaké ty slavnostní události, které vyžadují formální dresscode. Najednou oprášíte oblek a zjistíte, že i když oblek ještě sedí, chybí tam jeden detail - opasek. Oblekové pásky není radno podceňovat právě proto, že se nenosí každý den, a tedy může vzniknout situace, že na tento malý detail zapomenete a budete jej muset řešit na poslední chvíli, což může mít katastrofální následky. Proto jistě doporučujeme ke každodennímu opasku i dobře sladěný oblekový opasek. Tady mají zase výhodu muži, protože stačí jedny boty a opasek ve stejné barvě a jsou vybaveny na velmi dlouhou dobu.

Pro shrnutí, pánské kožené pásky, které by měly být součástí každého pánského šatníku jsou dva – džínový a oblekový opasek a dámy mohou zůstat u jednoho univerzálního pásku nebo vsadit na několik barevných variací.