Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zapomenuté heslo.

Na Vaši e-mailovou adresu byly úspěšně odeslány přihlašovací údaje.

5 tipů jak se starat o kvalitní kožené doplňky

Kůže je dlouhodobě populárním materiálem pro výrobu různých doplňků, jako jsou kabelky, opasky nebo peněženky. Její popularitu lze přičíst mimo jiné výjimečné odolnosti, přirozené eleganci a trvanlivosti. Pokud vlastníte nějaké kožené doplňky a chcete, aby vám dlouho vydržely, je důležité, abyste se o ně správně starali. Připravili jsme pro vás pět tipů, které vám pomohou udržet kožené doplňky v perfektním stavu.

1. Pečujte o kůži

Prvním krokem k péči o vaše kožené doplňky je být opatrný při jejich používání. Ujistěte se, že se vyhnete ostrým předmětům, nevystavujte je nadměrnému tření, nebo je nenecháváte v příliš vlhkém prostředí. Pamatujte, že i kvalitní kůže je citlivá na poškrábání a poškození, ale třeba i plísním,  takže buďte opatrní a chovejte se ke svým doplňkům hezky, aby vám dlouho sloužily.

2. Na kůži s bavlněným hadříkem

Pravidelné čištění je klíčem k udržení kůže ve skvělém stavu. Pro odstranění prachu a nečistot použijte měkký bavlněný hadřík. Jemně otřete povrch doplňku, abyste odstranili veškeré nečistoty. Vyvarujte se použití drsných houbiček nebo kartáčů, které by mohly způsobit poškrábání kůže.

3. Namažte ji

Kůže potřebuje pravidelnou hydrataci, aby zůstala měkká a pružná. Použijte kvalitní krém či olej šetrný ke kůži. Naneste tenkou vrstvu oleje nebo krému na povrch a jemně ho do kůže vmasírujte. Takto ošetřená kůže zůstane v dobrém stavu, neztvrdne nebo nevyschne a nepopraská.

4. Impregnujte s citem

Kožené doplňky jsou náchylné k poškození vodou nebo vlhkem. Proto je důležité je impregnovat. Použijte kvalitní impregnační sprej nebo krém a aplikujte ho na povrch kůže dle návodu. Impregnace pomůže ochránit vaše doplňky před pronikáním vody a sníží riziko skvrn a deformací. Ale zase to nepřehánějte, impregnační spreje obsahují chemikálie, které mohou kůži poškodit. Pokud to není nutné, neimpregnujte příliš často.

5. U skvrn od inkoustu jde o čas

Pokud vaši kabelku či peněženku postihlo neštěstí vpodobě rozbité propisky či pera, nezoufejte. Je ale potřeba jednat rychle. Kůžiokamžitě osušte papírovým ubrouskem nebo čistou bavlněnou látkou. Poté nanestemalé množství alkoholu nebo speciálního čistícího prostředku na skvrnu a jemněji setřete. Ujistěte se, že nepoužíváte příliš mnoho tekutiny a nedrhnětepříliš tvrdě, abyste nezpůsobili další poškození.

Kůže vyžaduje pravidelnou péči

Pamatujte na to, že kůže vyžaduje pravidelnou citlivou péči a správné produkty. Investujte čas do údržby a vaše kožené doplňky vám budou sloužit dlouho a udrží si elegantní vzhled. A pokud vám snad některé dosloužily, můžete si vybrat nové z naší široké nabídky.