Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zapomenuté heslo.

Na Vaši e-mailovou adresu byly úspěšně odeslány přihlašovací údaje.

Když už investovat do peněženky, jak investovat do té správné?

Dokopali jste se konečně po měsících odkládání do definitivního rozhodnutí koupit si novou peněženku? Pokud jste souhlasně přikývli, už vás čeká jen ten "lehčí" krok - vybrat si tu správnou. Jelikož čtete tento článek, je jasné, že jste se rozhodli pro naši galanterii. A ne nesprávně! Eshop http://www.mercucio.cz/ je to nejsprávnější místo na výběr peněženky přesně podle vašich představ. Takže se pohodlně usaďte a jednoduchou vylučovací metodou si zvolte to, co vyhovuje nejvíce.

1. Materiál

Ještě předtím, než začnete selektovat peněženky podle barvy nebo tvaru, je důležité zvážit jaký materiál preferujete. Materiál je jeden z najrozhodujícejších vlastností, které vysněná peněženka má mít. Je lepší ušetřit nějakou tu korunu a koupit si peněženku z plastového nebo látkového materiálu nebo je lepší trochu zainvestovat a vsadit na pravou kůži? Jako kožená galanterie s dlouholetými zkušenostmi s koženými výrobky můžeme zaručit, že kožené výrobky jsou v tomto případě tím nejekonomičtějším a nejekologičtějším řešením. Je pravda, že zaplatíte o něco více než při peněžence z umělé kůže, ale vydrží prokazatelně déle.

2. Úprava kůže

Pokud jste se již rozhodli pro peněženku z kůže, je dobré si rozmyslet, jaký typ úpravy vám vyhovuje. Máte rádi měkkou kůži? Nebo preferujete lesklou? Například CCA je typ kůže, který je jemný a měkký na dotek, typ NAPPA je kůže, která má granulovaný povrch, ale celkově je jemná na dotek. No nejoblíbenější úprava u pánů je HUNTER. I když se tato kůže častokrát označuje jako broušená kvůli drsnému povrchu, žádnou broušenou úpravou neprochází. Základem této kůže je olejování, které dodává peněžence přirozený nádech a po obnošeného výrazně ztmavne, čímž se peněženka stává unikátní.

3. Farba

Často se stává, že barva je při výběru peněženky silnou podmínkou. Jsou dámy, které nedají na červené peněženky dopustit, ať už proto, že věří, že v červené peněžence se drží peníze, nebo se červená barva prostě hodí k jejich kabelce, nehtem či botám. Kromě červených peněženek však mají dámy na výběr široké spektrum barev, jako například klasická černá, jarní zelená nebo elegantní hnědá. V případě mužů je výběr o něco lehčí, protože pánské peněženky nabízíme v klasické černé, elegantní hnědé a sportovní modré a šedé barvě. Obecně páni preferují ověřené barvy, to znamená takové, které už kdysi nosili.

4. Tvar

Při výběru vhodného tvaru je nejlepší se podívat na historii vašich předešlých peněženek, protože právě díky tomu víte přesně určit, jaký tvar peněženky vám nejlépe sedí v rukou, a který naopak vůbec. Dámská peněženka na výšku je vhodná zejména pro ženy, které přemýšlejí prakticky, potřebují uložit co nejvíce karet do co nejmenší peněženky. Klasická dlouhá peněženka se líbí zejména ženám, které mají mnoho místa v kabelce, proto velikost peněženky až tak neřeší. Jak to již jednou bylo zmíněno, v 95% případů muži preferují to, co mají vyzkoušené. To znamená, že peněženka by měla být stejné barvy, tvaru, velikosti a značky jako ta, kterou již několik let nosí. Pokud někdy před dvaceti lety dostali ležatou černou peněženku se zapínáním, je vysoce pravděpodobné, že stejnou jim v kapse najdete i dnes.

5. Speciální požadavky


Máte spoustu slevových karet, bankovek nebo drobných? Každá peněženka má svou specifickou charakteristiku. Pro ženy, které nosí mnoho drobných jednoznačně doporučujeme europeněženku nebo peněženku s velkým vnějším mincovníkem. Milovnice klubových, věrnostních a různých slevových karet zase ocení peněženky s přidaným prostorem na karty. Pánové, kteří nosí hodně bankovek upřednostní namísto peněženky šikovnou dolárovku se sponou. Peněženka s vnitřním zapínáním je preferovaná muži, kteří mají mnoho karet a bojí se, že jim vypadnou.
V každém případě, jako zodpovědná firma určitě doporučujeme upřednostnit peněženky s RFID ochranou. Tato speciální črta se neodráží na ceně peněženky a zaručí absolutní bezpečnost vašich virtuálních dat.

Tak co? Pomohl vám tenhle článek přiblížit se k své vysněné peněžence?